Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sanniekassa - 30-08-2014 11:55:12
Geldzaken & Recht

Terugstorting via mijnnaamketting.nl

Hallo,
ik heb onlangs via de site www.mijnnaamketting.nl twee 'zilveren' kettingen gekocht. deze gekregen, maar bleken slechte kwaliteit en absoluut niet zilver. ik heb toen gemaild naar de site (er staat geen telefoonnummer, is een in het buitenland gevestigd bedrijf) om te vragen voor een terugstorting van het geld. ze hadden daarvoor de volgende gegevens nodig:

bank naam:
swift of bic code:
iban nummer:
uw naam:
uw adres:
uw stad:

ik vertrouw deze site en het bedrijf niet helemaal en ben bang dat er misbruik gemaakt wordt van mijn gegevens. ik heb nogmaals gemaild en gevraagd naar een kvk-nummer of betrouwbare gegevens, maar ik kreeg het antwoord dat het een internationaal bedrijf is met productiekantoren in het buitenland. ze communiceren alleen via facebook en mail. op facebook zie ik meer dan een miljoen likes, en ook op internet staan goede (maar ook slechte, zoals ik) recensies. wel is de communicatie via mail professioneel en lijkt betrouwbaar?
toch wil ik graag mijn geld terug, maar ik geef niet graag mijn gegevens.

de vraag: wat moet ik doen? is het veilig om bovenstaande gegevens te mailen en te wachten op een terugstorting, of moet ik dat absoluut niet doen?
het gaat om 60 euro, wat voor een arme student als ik veel geld is!

alvast bedankt voor de hulp,
sannie