Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
boommm - 13-09-2014 16:59:44
Huishouden & Energie

Annuleringskosten zonder gezette handtekeningen

Afgelopen donderdag zijn wij gaan kijken naar eettafels. door de winkelmedewerker werden de kosten van een (showmodel) tafel bekend gemaakt; wij kregen de tijd hier over na te denken en eventueel later de koop door te zetten.
die avond hebben wij de winkel gebeld met de melding dat wij de orderbevestiging wel toegestuurd willen krijgen. deze hebben wij de zaterdag mogen ontvangen. deze orderbevestiging zou ondertekend geretourneerd moeten worden. in deze order staat niets vermeld van een eventuele van toepassing verklaring van de algemene voorwaarden.

wij hebben niets ondertekend. geen handtekening voor het akkoord voor het toepassen van de algemene voorwaarden; geen (benodigde) handtekening onder de door hen toegestuurde orderbevestiging.

diezelfde zaterdag hebben wij de eettafel telefonisch geannuleerd. de desbetreffende afdeling was niet beschikbaar, maar de receptioniste (?) vertelde ons dat er annuleringskosten berekend zouden gaan worden.

deze annuleringskosten werden op 50% gezet, nu de eettafel aanwezig is in de desbetreffende winkel. normaal bedragen de annuleringskosten 30% als de producten besteld zijn maar nog niet aanwezig zijn in de winkel.
dat het om een showmodel gaat was niet belangrijk; de kosten van 50% waren van toepassing. kenmerk van een showmodel is juist dat het product aanwezig is in de winkel, zonder deze extra te bestellen.

mogen deze annuleringskosten daadwerkelijk in rekening worden gebracht? het enige wat is gebeurd is dat de tafel vanuit de winkel naar het magazijn is verplaatst. daarnaast is er vanuit ons geen enkele ondertekening van voorwaarden/overeenkomsten.