Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
christa108 - 24-09-2014 13:12:05
Huishouden & Energie

Zijn geiser kosten voor mijzelf of niet?

Na reparatie aan mijn geiser begin februari jl. moet ik nu opeens bijna 400 euro betalen (rekening kwam eind augustus jl. binnen), rekening vermeld alleen geleverd bosch geiser type w 135 tz 1 + bedrag.incl. btw.
ik heb geen kwitantie, geen garantiebewijs, niets ontvangen. mij is toen niks over kosten verteld en omdat ik toen midden in chemotherapie zat was ik ook niet bij genoeg om daar naar te vragen.
in januari van dit jaar ontdekte ik lek in waterleidingsgedeelte in de geiser. er spoot water uit het binnenste van de geiser. het duurde weken voor reparatie gebeurde dus lek werd naar mijn idee groter.
bleek onderdeel in geiser te zijn dat bij vervanging duurder zou zijn als nieuwe geiser. de firma zei nog wel iets te hebben staan zelf of ze dat konden gebruiken, daarop heb ik ja gezegd, want ik moest al weken lang steeds waterleiding dichtdraaien en weer open (opn hun eigen advies) als ik de geiser gebruikte, omdat het onderdeel dat kapot was niet te krijgen/vinden was.
oude geiser was pas 4 jaar oud. die heb ik toen ook al zelf moeten kopen omdat volgens eigenaar (ik huur/huis is geen woningbouw/vrije sector) de geiser van mij was, maar toen ik er kwam wonen hing er al een geiser.
in huurcontract staat niks over geiser.
de oude geiser, die van 4 jr. geleden is door dezelfde firma geplaatst (dat is de firma z. van driel, die nu ook de huiseigenaar is).
ten tijden van kapotte geiser ook gaslek in keuken ontdekt. vraag me af of alle leidingen niet gewoon oud waren en daardoor defect aan keukengeiser ook.
toen de vorige geiser 4 jr geleden kapot was was het midden in de strenge winter en als ik niet toen de nieuwe had gekocht hadden ze me laten zitten zonder geiser, dat toen maar gedaan. gewoon zo'n ouderwetse keukengeiser.
vraag is: kan een geiser al na 4 jaar zo kapot zijn? naam van kapotte onderdeel weet ik niet. het zat binnen in en er lekte een boel water.
de geiser was van mij volgens de firma, maar hoe kan het dat hij al zo snel kapot was. bij de vorige ook al geen garantie/aankoopbewijs gehad. ik wil best iets betalen als redelijk is, maar dat vind ik dit niet, ook omdat ik geen garantiebewijs,niets, heb ontvangen bij de reparatie.
tips wat te doen welkom. contact met firma/huiseigenaar is moeilijk te krijgen.