Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaching - 24-09-2014 16:54:19
Geldzaken & Recht

Werkgever kan rooster aanpassen, maar werknemer niet?!

Ik werk bij een kledingwinkel en ik heb daar een 20 uren contract. zij kunnen me niet meer uren bieden en daarom heb ik ander werk gezocht, alleen moet ik hier 's nachts werken. nu is dat geen probleem, het probleem ligt zo:

ik werk op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag morgen daar en zij willen mijn rooster niet aanpassen gezien het feit dat mijn beschikbaarheid is veranderd. dit betekent dat ik van vrijdagavond 20.00 tot zaterdagmorgen 12.00 werk. ik heb geen vaste werkdagen in mijn contract staan. nu begrijp ik dat het mijn probleem is en dat ik dat andere werk dan maar niet had moeten aannemen, maar met 20 uur in de week kan ik mijn rekeningen niet betalen.

naar aanleiding hiervan heb ik het juridisch loket gebeld en zij zeggen me dat er geen wetten zijn voor dit soort gevallen. nadere informatie zal ik per mail nog ontvangen.

maar het kan toch niet zo zijn dat een werkgever zijn personeel mag belemmeren in het maken van een volledige werkweek?