Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
klusman - 26-09-2014 14:09:36
Voeding & Gezondheid

Oplichterij of wettelijk toegestaan

Helaas moest ik weer mijn gebruikelijke medicijnen ophalen. elke keer denk ik vooraf: waar komt de apotheek nu weer mee? zijn het weer dezelfde medicijnen of andere.
deze keer kreeg ik echter dezelfde medicijnen als de vorige keer. dat dacht ik tenminste.
bij één soort medicijnen bleek dat de inhoud 1 mg. meer was dan de vorige keer. het merk is precies hetzelfde. de apotheker vertelde me dat de andere dosering niet leverbaar was en dat ik daarom deze kreeg. het werd ook beschouwd als een nieuw medicijn waarvoor dus het uitlegtarief in rekening wordt gebracht. ik heb totaal geen uitleg gehad, dat was echter ook niet nodig want ik gebruik dit medicijn al langer.
is het nu zo, dat elke keer als de apotheek mij, in opdracht van de zorgverzekeraar (zeggen ze), een ander medicijn geeft hiervoor het nieuw-medicijn tarief betaald moet worden?
deze gang van zaken lijkt mij een, door de overheid opgelegde, vorm van oplichting.