Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

10
1050marcel - 30-09-2014 12:05:22
Voeding & Gezondheid

terechte declaratie apotheek

Op 30 september 2014 kregen we het recept van onze dochter nancy, de sterkte van het recept was gewijzigd van 175 mg naar 150 mg, n.a.v. bloedprikken. zij gebruikt de medicatie al 15 jaar. thuis zat een folder bij het recept, daarom heb ik gebeld om te vragen of het om een eerste uitgifte ging, volgens de medewerkster van apotheek born was dat altijd zo als het percentage veranderd bij een medicijn. ik vind het ronduit belachelijk, daar mijn dochter de medicatie al 15 jaar heeft.bovendien werd ons niks verteld, er zat gewoon een briefje bij. verder neemt mijn dochter 4x per jaar de prikpil. daar zit ook steeds een briefje bij omdat de apotheek steeds een ander merk geeft, ik moet er dus van uitgaan dat daar ook steeds 6 euro voor wordt geteld, wat mij stoort is dat de apotheek verzuimd dit te melden en het toch in rekening brengt. bij onze dochter nancy kan ik dit niet controleren omdat zij chronisch ziek is en veel medicatie nodig heeft en de zorgverzekeraar betaald omdat zij haar eigen risico snel overschreden heeft. dat de apotheek in born makkelijk fraudeert blijkt uit het volgende:
op 11-08-2014 haalde ik een recept op voor mijn andere dochter ellen smeets. zij had zich verbrandt en had flamazine nodig. toen ik het recept haalde zei mijn niks over de eerste uitgifte en er zat ook geen briefje bij dat het om een eerste uitgifte gaat. ik heb daar zelf om gevraagd en kreeg als antwoord dat het inderdaad een eerste uitgifte was. de medewerkster kon dat zien aan het recept want dat stempelen ze af zodat ze weten of het een eerste uitgifte is. de klanten kunnen dit echter niet zien. dus als je niet vraagt weet je het ook niet en de apotheek kan declareren wat ze wil.
ik denk dat de apotheek in born eens flink onder de loep moet worden genomen en dat zij zich eens moeten houden aan de regels. 6 euro declareren voor geen informatie en stiekem een stempel zetten vind ik zeer onterecht. wat vindt u van deze gang van zaken?

in afwachting van een bericht van u verblijf ik met vriendelijke groet, gerjo smeets