Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

luchtkwaliteit
luchtkwaliteit - 09-10-2014 20:34:27
Voeding & Gezondheid

5 htp tegen depressie?

Zijn er mensen die ervaringen hebben met 5htp? ik las op het internet dat het een ernstige bijwerking kan hebben?

hierbij de informatie:

gevaren van 5-htp: perifeer serotonine

serieuzer is de bijwerking die life extensionist steve harris via usenet publiek heeft gemaakt.(12) volgens harris zet een deel van 5-htp niet in de hersenen maar in de lever om in serotonine. vooral als je er b6 bijneemt verloopt die omzetting vlot.

die 'perifere' serotonine is ronduit gevaarlijk: het activeert bloedplaatjes om te stollen en vernauwt kleine bloedvaatjes. daardoor kunnen de bloedvaten die het hart van zuurstof voorzien dichtslibben of andere bloedvaatjes het begeven. mensen met hart- en vaatziekten moeten daarom verre blijven van 5-htp, stelt harris. maar ook voor gezonde mensen is het gebruik van 5-htp misschien niet verstandig. veel onderzoekers gebruiken niet voor niets stoffen als carbidopa. die blokkeren het omzettingsproces in het lichaam.

harris adviseert daarom om alleen 5-htp te gebruiken zonder b6 en met carbidopa - of anders helemaal niet. voor l-tryptofaan geldt dit allemaal niet, voegt harris er nog aan toe. die stof kan alleen in de hersenen omzetten in serotonine.

ik heb 5htp gekocht bij de tuinen. vitamine b6 kent daarbij een zeer hoge doses. graag hoor ik jouw of uw ervaring met dit middel!