Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
steefje - 12-10-2014 09:56:51
Elektronica & TV

Wat moet ik doen?

Ik heb op 1 juli 2012 een wasmachine gekocht (whirlpool cento 1400) bij mediamarkt. nu is het zo dat de wasmachine een heel hard geluid maakt tijdens het centrufigeren. onlangs haalde ik de was eruit en rook het heel erg naar verbrand rubber. ik heb de achterklep opengemaakt en de v-snaar lag eraf en vermoedelijk zijn de lagers versleten, want het wiel maakt groeven in het kunsstof gedeelte.
ik heb via de site van mediamarkt gekeken naar de garantievoorwaarden en daar staat de 2 jaar fabrieksgarantie en kan je gelijk een aanvraag doen voor reparatie en je word doorgelinkt naar de site van whirlpool. ook staat er op bij garantie & reparatie op de site van mediamarkt: opties na garantieperiode: "heeft u geen recht meer op garantie, maar is de economische levensduur van het artikel nog niet verstreken? als het product buiten uw schuld kapot is gegaan binnen de economische levensduur, dan repareren of vervangen wij het artikel ook." ik heb opgezocht en de economische levensduur bedraagt voor deze wasmachine 4 jaar. de betreffende vestiging van mediamarkt meldde mij dat er een rekensom aan te pas kom (vb: wasmachine kost 350, delen door 48 (economische levensduur) x 27 (maanden dat ik edze machine nu heb) is afgerond 197 euro. de medewerker zei wel: "wij kunnen niks eraan doen, u zal waarschijnlijk de machine te vol geladen hebben. maar als whirlpool komt repareren en de kosten zijn meer dan 197 euro, dan kunt u de rest bij mediamarkt claimen.

wat is het beste wat ik kan doen?
repareren via whirlpool? een nieuwe wasmachine kopen? of moeilijk doen bij mediamarkt?