Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
teller - 12-10-2014 10:01:00
Auto & Vervoer

Autohandelaar dreigt

Hallo een paar weken terug heeft een vriendin van mij andere auto gekocht en haar andere auto erop ingeruild.
voor haar andere auto hebben ze een inruilprijs gemaakt om de auto te beoordelen op 20 meter afstand, tevens hebben ze hem motorisch niet bekeken en geen proefrit gemaakt.
ze hebben mij gevraagd of de auto goed was, naar mijn weten wel. het was mijn auto niet maar heb alles voor haar geregeld op de betaling na.
nu is het zo dat de handelaar mijn telnr en die van mn vriendin heeft weten te achterhalen via de vorige garage waar de auto ook gekeurd is.
dit lijkt mij schending van privacy gegevens toch?

een paar dagen terug heeft hij ons beide gebeld en verteld dat de ingeruilde auto kapot is en hij gecompenseerd wil worden. doen wij dat niet dan dreigt hij met aangetekende brieven, advocaat, gerecht, loonbeslag en hij wist me te wonen omdat hij mijn adresgegevens nu ook heeft.
naar mijn weten was die auto goed, het was ook niet mijn auto.
in het kort, de handelaar heeft de auto beoordeeld op 20 mtr afstand, heeft de auto ingekocht zonder een proefrit of controle en hij heeft er een inkoopfactuur van gemaakt en ondertekend.

wat moet ik hiermee of mijn vriendin?