Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rdhoog
rdhoog - 18-10-2014 14:06:01
Computers & Telefonie

windows 7 activeren HP laptop lukt niet meer,dit exemplaar van windows is niet legitiem

Goedemiddag,

ik heb in 2009 een laptop van hp gekocht. op deze laptop zat win.vista. in de tijd dat ik deze laptop kocht was win.7 al uit en kon je een update aanvragen van win.vista naar win.7. dit heb ik dus gedaan.nu een maand of 2 geleden kreeg ik ineens een zwart bureaublad met daarin de tekst: "dit exemplaar van windows is niet legitiem". mijn windows is natuurlijk wel legitiem dus ik opnieuw activeren met de gegevens van de schijf van de update naar win.7. dit werkte dus niet. ook niet de productcode die van win.vista die er eerst op stond. afijn, na een tijdje de computer helemaal terug gebracht naar de fabrieksinstellingen want je kon geen updates meer downloaden en het is zeer irritant dat er steeds in je scherm staat dat windows niet legitiem is, terwijl dat wel zo is! dus na terug gegaan naar de fabrieks instellingen geen problemen meer tot één week geleden en toen begon het weer van voor af aan..

gisteren dan maar eens contact gehad met microsoft om dit probleem op te lossen. hier konden zij uiteindelijk niets meer voor mij betekenen en werd naar hp verwezen omdat de update naar win.7 een update van hp is en niet van microsoft....ík dus gebeld naar hp en werd netjes geholpen, mijn klachten door gegeven en zou op mijn verzoek terug gemaild worden. afijn dezelfde dag nog bericht van hp met een mededeling dat ze niks voor mij kunnen doen omdat mijn "systeem out of service is" ....??? er stonden wel een paar links bij die mij verwezen naar een aantal dingen die ik dan nog kon proberen.( wel in het engels...)

nou is mijn vraag: zit er op software een houdbaarheids datum ofzo.....?
het is toch raar dat een hp mij eigenlijk zegt dat mijn computer te oud is en dat ik maar een nieuwe moet kopen terwijl hij nog keigoed is....

ik heb al een goedwerkende sony vaio weg moeten doen omdat microsoft besluit win.xp niet meer up te daten en ik daar geen ander besturings systeem op kan zetten.

makkelijk geld verdienen zo!!

graag uw reactie hierop.

met vriendelijke groet,
rdhoog[