Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rissiejjj - 20-10-2014 14:00:34
Huishouden & Energie

Hoe is dit geregeld?

4 jaar terug een woning gekocht van de woningbouw. van de gehele straat zijn nu ongeveer 4 huizen in bezit van particulieren, de rest is nog altijd eigendom van de woningbouw.

nu heeft de woningbouw een verbeterplan opgezet. eerder dit jaar zijn de dakgoten vervangen, door het bedrijf die dit uitvoerde zijn we benaderd om mee te doen en hebben dit ook gedaan.

nu is het verbeteren echter door gegaan, inmiddels zijn alle woningen in de straat (zo'n 30 stuks) voorzien van dubbele beglazing, isolatie op zolder en in de muren en zijn ze nu nog bezig met de voegen van de buitenmuren te vervangen. ditmaal is ons niks gevraagd om mee te doen aan deze verbeteringen. echter word het aangezicht van alle huizen anders en staat onze tussenwoning er straks bij met "achterstallig onderhoud", zo maar even alle verbeteringen uitvoeren wat in de rest van de straat gebeurt is als particulier bijna niet te betalen.

nu was het de bedoeling dat dit huis weer in de verkoop komt, echter word de kans op verkopen er niet beter op met de mooie voegen in de muren van de andere woningen ziet het er bij deze straks armoedig uit (werkzaamheden zijn nog bezig dus het exacte nieuwe uiterlijk nog niet bekend).

is hier iets mee te doen of?
de woningbouw heeft 3 jaar terug meerdere woningen in de verkoop gehad maar het grootste deel terug getrokken uit verkoop in verband met teveel leegstand. indien ze nu weer woningen in de verkoop zetten is het voor dit huis echt onmogelijk. zijn er voor ons rechten of voor de woningbouw plichten met dusdanige werkzaamheden? (wij wisten totaal niks van deze werkzaamheden af tot ik een aantal weken geleden opeens om half 8 werd gewekt door boormachines etc.)