Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

blackmadonna
blackmadonna - 24-10-2014 19:14:17
Voeding & Gezondheid

Waarom mag hetzelfde product wel bij een winkel worden geruild maar niet bij de apotheek?

Mijn dochter kreeg na een verstandskies trekken bij de kaakchirurg 2 recepten mee voor antibiotica en een mondwater t.w. perio-aid. voor het mondwater moest ik betalen verder geen informatie! op de doos zelf waren alle ingrediënten vermeld, die ben ik op het net gaan uitzoeken en schrok van het vele gif wat er in zat. ook heb ik reacties gelezen van gebruikers en het leek me niet verstandig om dit mondwater in te gaan zetten. ik heb nog een pot zuiveringszout staan van jacob hooy en dat leek mij net zo effectief...het heeft ook goed geholpen! vandaag wilde ik het dure mondwater gaan ruilen en tot mijn verbazing kon dat volgens de assistente niet maar ze wist het niet zeker en vroeg ze het aan de apotheker die ik achterin zag zitten. ze kwam terug en zei nee u krijgt geen geld terug maar willen het wel voor u weggooien. de doos was ongeopend heb niet eens de fles gezien dus niets aangeraakt. ik vroeg de apotheker te spreken en vroeg hem in welke wet staat dat hij dat niet hoeft terug te nemen. ik bedoel het is een los product wat ze verkopen net zoals pleisters, hoestdrank, dropjes, vichy make up enz net zoals de kruidvat en da e.a. hetzelfde mondwater verkoopt en je het daar wel mag ruilen. ik begrijp dat je andere voorgeschreven medicijnen niet kan ruilen maar een los product waar geen recept voor nodig is en ongeopend retourneren moet toch kunnen?!
nu zit ik met het kluitje in het riet. volgens mij behoren deze producten onder ruil mogelijkheid maar de apotheker zegt dat de wet is opgesteld door de volksgezondheidsdienst omdat ik het in een apotheek heb gekocht. ik vind dat ze mij van te voren hadden moeten informeren dat ruilen niet is toegestaan. dat zie je bv bij 2e hands winkels. en als dezelfde producten in andere drogisterijen worden verkocht moet dat toch onder 1 wet vallen?
het enige wat ik nog kan doen is het zien door te verkopen aan iemand die dit wel graag gebruikt ;)