Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maly - 26-10-2014 14:47:44
Geldzaken & Recht

500 euro contr. admi. kosten huurwoning makelaar?

Wij gaan per 1 november 2014 een nieuwe woning huren in leeuwarden. deze woning staat op mijn naam en een vriendin komt hier ook wonen.
 ik heb deze mooie woning gevonden op een site met huurwoningen en  gebeld naar de makelaar die genoemd stond in de  advertentie. de woning kostte 690 huur per maand zonder extra kosten voor de huurder, perfect! 
naar de bezichtiging kregen wij het nieuws dat we de woning hadden gekregen. we kregen het contract opgestuurd en alles leek prima. echter 2 dagen voor het tekenen van het contract stuurde de makelaar een mail met de vraag of wij 500 euro wouden mee nemen voor contract & administratie kosten.
met het tekenen van het contract (we hebben dus het contract ondertekenen en in ons bezit) hebben wij geweigerd het bedrag van 500 euro contant te betalen en gevraagd om een brief met de specificatie van de gemaakte kosten.
deze brief hebben wij ondertussen ontvangen met de volgende tekst;
administratie /contract kosten + binnen en buiten inspectie woning: 413,22 plus btw.  totaal 500 euro.
wij hebben nooit gevraagd om deze inspectie of een rapport hiervan gezien.

wij hebben vervolgens om een verdere specificatie gevraagd van de kosten, het is ons nog steeds niet duidelijk waar we precies voor betalen. deze verdere specificafie hebben wij nog niet ontvangen.

aangezien we  vrijdag de sleutel van de makelaar krijgen vroeg ik me af of hij deze ons mag weigeren aangezien we hem nog niet betaald hebben.

verder wil ik graag weten;
zijn de  acties van de makelaar legaal ? (contant geld vragen, 500 euro aan ons huurders vragen zonder factuur/specificatie enz.)
moeten wij dit bedrag betalen ?
(en/of hoort de verhuurder deze bedragen te betalen?)