Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kanaloa01 - 30-10-2014 18:16:03
Voeding & Gezondheid

Basisverzekering en Hyperbare zuurstoftherapie

Geachte mevrouw/mijnheer,
vanwege een kankeroperatie aan de tongbasis en daaropvolgend 6 weken bestraling is mijn spraakvermogen aangetast.
er werd door de specialist geopperd hyperbare zuurstof therapie te gaan volgen. volgens de arts valt dit onder de basisverzekering mits met indicatie van de arts en mits vanwege bestralingsschade. contact gezocht met de hyperbare geneeskunde in sneek en daar konden en wilden ze me wel helpen.
contact met mijn zorgverzekeraar vgz gezocht met vragen over de vergoeding van de behandeling en het ziekenvervoer. volgens de helpdesk van vgz viel alles onder de vergoeding via de basisverzekering. na 8 weken 5 x in de week deze therapie gevolgd te hebben begon de ellende met de rekeningen. de 1e rekening werd deels door vgz vergoed, de 2e rekening moest ik nadat vgz een bedrag van ongeveer 2/3 van die rekening op mijn rekening had gestort zelf betalen. de overige rekeningen moet ik eerst zelf betalen waarna ik een aanvraag bij vgz moet doen om te zien of ik recht heb op een vergoeding in die kosten.
mijn medepatienten hebben alles via hun verzekering vergoed gekregen, maar een andere patiente, verzekerd bij unive, moet zelf 20% in de kosten bijdragen terwijl een medepatient van mij via diezelfde unive alles vergoed krijgt.
in het kort: er is mij zowel door vgz als door de arts als door de hyperbare geneeskunde in sneek verzekerd dat de kosten onder de basisverzekering vallen. vgz wil mij misschien wel de helft of meer zelf laten betalen. voor zover mij bekend ben ik de enige die een dergelijk hoge bijdrage moet betalen ondanks dat de behandeling onder de basisverzekering behoort te vallen.
ik hoop dat u mij kunt helpen.

ik wil graag nog even opmerken dat veel vrouwen die vanwege borstkanker een operatie hebben ondergaan en waarvan de lymfeklieren zijn verwijderd erg veel baat bij deze therapie kunnen hebben, alleen wordt er geen ruchtbaarheid aan gegeven vanwege het grote aantal kankeroperaties en de kosten van de hyperbare behandeling.
met vriendelijke groet,
[edit redactie]