Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
juudje16 - 31-10-2014 12:30:32
Geldzaken & Recht

Mag de Rabobank eerder verstrekte rentekorting als boete doorberekenen bij het oversluiten van je hypotheek naar een andere bank?

Wij hebben 7 jaar geleden onze hypotheek overgezet van de ing bank naar de rabobank. de rabobank heeft ons extra kortingen gegeven als zijnde concurrentiekorting, t.o.v. het tarief bij onze vorige geldverstrekker (ing bank), omdat zij ons graag als klant wilde hebben. tevens hebben wij op dat moment onze hypotheek uitgebreid met een extra bedrag en zodoende 2 hypotheken met 2 verschillende rentepercentages. vorige maand hebben wij onze rabobank hypotheken overzet naar een andere hypotheekverstrekker in verband met veel betere rentetarieven. onze externe financieel adviseur heeft via een vaste module in de computer berekend wat het renteverlies en de boeterente in totaal zou zijn om de hypotheek over te zetten. nu berekend de rabobank de extra verkregen korting ons door, naast het renteverlies. dit is een verschil van enkele duizenden euro's!! echter in de officiele stukken (offerte) van de rabobank staat nergens aangegeven dat deze kortingen, bij het veranderen van de renteperiode of bij het aflossen van de hypotheek, een negatieve invloed zouden kunnen hebben op het berekenen van de contante waarde van het eventuele renteverlies dat de bank zou kunnen lijden.
zowel in de destijds uitgebrachte offerte als ook in de bijgeleverde voorwaarden staat over het verrekenen van de toegepaste rentekorting niets vermeld.

volgens ons gaat het er uiteindelijk toch om dat er berekend wordt wat de bank aan renteverlies lijdt in vergelijking met de huidige marktrente voor de resterende looptijd van de beide rentes?

de rabobank houdt voet bij stuk echter wij vinden het een vreemde gang van zaken. als je klant wilt worden kan alles; ga je weg wordt je extra gepakt! onze financieel adviseur heeft ook eens rondgebeld naar andere hypotheekverstrekkers en nergens wordt deze manier van verrekenen gehanteerd.
wij zouden graag uw advies vernemen of de rabobank dit kan maken. en of er misschien eerdere jurisprudentie bekend bij u is waarin de consument in een soort gelijk geval in het gelijk is gesteld.