Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peggybongers - 04-11-2014 09:45:16
Geldzaken & Recht

Rechten huurder bij verbouwing complex

Hallo,

wij wonen in een appartementencomplex waar voorheen op de begane grond kantoren waren. deze kantoren worden op dit moment verbouwd tot woonruimtes. de werkzaamheden zijn 1-2 maanden geleden begonnen, en duren (volgens planning) nog tot half januari. de werkzaamheden zorgen voor redelijke overlast: van 's ochtends 8 uur tot 's middags 5 uur is er bijna constante en vaak flinke geluidsoverlast, en de binnenplaats staat vol machines en containers. ook zijn we gevraagd onze bergruimte in de kelder (waar we bijvoorbeeld een fiets en winterbanden hebben staan, en ook stellingkasten vol met spullen die we niet zo vaak nodig hebben) voor enkele weken te ontruimen zodat hier leidingen en rioleringen aangelegd kunnen worden.

kort gezegd ervaren we dus enkele maanden lang overlast, terwijl we er zelf geen voordeel van hebben, hebben we in dit geval als huurders recht op bijvoorbeeld een schadevergoeding of tijdelijke huurvermindering? ik heb wel informatie gevonden (bijvoorbeeld hier: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/mag-mijn-verhuurder-zonder-mijn-toestemming-het-complex-waarin-ik-woon-renoveren.html), maar het is me niet duidelijk of dit ook geldt in onze situatie, waarin het niet om ons eigen appartement gaat.

alvast bedankt voor jullie advies/hulp,

peggy