Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bi
bieri - 08-11-2014 10:28:38
Voeding & Gezondheid

medicijnen

Ik slik al 4 jaren een medicijn. van de een op de andere dag krijg ik een ander merk van hetzelfde medicijn. bij het halen van het medicijn krijg ik geen uitleg ( het zit in een tasje wat ik meeneem zoals ik gewend ben) later zie ik dat ik 6 euro moet betalen. ik krijg voor 3 maanden de medicijnen. bij het openen van het tasje ga ik terug naar de apotheek en vraag naar de reden van het andere medicijn. als reden geeft de apotheek aan dat de verzekering verplicht om een goedkoper merk te geven. bij gebruik merk ik dat het medicijn bijwerkingen geeft. ik moet nu een afspraak maken bij mijn huisarts, krijg een nieuw recept. vervolgens kan ik het oude medicijn weer krijgen. de prijs tussen de 2 merken was 1 euro!!!! op dit moment is er geen prijs verschil meer tussen de 2 merken. de apotheek gaf ook aan als dit voorkomt dat de merken de prijs direct op elkaar afstemmen.daarbij komt dat ik door het eigen risico het medicijn toch zelf betaal.
reken eens uit was dit de gekost heeft!! de wereld op zijn kop. zou het niet zo moeten zijn dat de verzekeraar met de fabricanten aan tafel gaat zitten en de prijs bespreekt. even uitrekenen wat dit extra gekost heeft: voor drie maanden medicijn ( 59 euro) eerste recept uitschrijven , tweede recept uitschrijven, telefonische afspraak met huisarts en mijn ergenis, telefoonkosten en tijd.