Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

haagskwartier
haagskwartier - 16-11-2014 00:35:19
Voeding & Gezondheid

Wat te doen met nieuwe, slechte ortho?

Hallo,

twee jaar geleden liet ik een https://www.google.nl/search?q=linguale+beugel">linguale beugel zetten. maar weinig ortho's hebben een diploma voor deze techniek. de man die mij behandelde heeft mij altijd perfect geholpen.

laatst belde ik de praktijk voor een slotjesreparatie. ik kreeg te horen dat mijn ortho met pensioen is en plotseling werd ik geholpen door een griekse en (naar mijn inschatting) incapabele orthodontist.

hieronder een kleine opsomming van alles wat mij niet aan de behandeling van de 'opvolger' zinde:

- de man had een onhygiënische werkwijze en een ongewassen uiterlijk. zijn tanden waren vies. hij praatte gebrekkig engels. steeds deed hij als ik met mijn mond wagenwijd open op de behandelstoel lag, zijn mondkapje af en ademde tijdens het 'klussen' vanuit zijn neus richting mijn mond. ik heb een aantal keren moeten benadrukken dat zijn mondkapje op moest.

- ik kreeg direct het gevoel dat hij zich geen raad wist met mijn linguale beugel omdat hij snel aanstuurde op het verwijdering bij de volgende afspraak. mijn vorige ortho zei recentelijk dat mijn tanden nog iets rechter moesten om te vermijden dat het na verwijdering weer scheef zou komen te staan. mijn nieuwe, griekse ortho had een 'beter' plan: de volgende afspraak zou hij mijn beugel verwijderen en daarna kreeg ik een klikbeugel (een plaatje) voor overdag. ik moet hier niets van weten.

- mijn slotje is niet gerepareerd. bovendien heb ik dit weekend enorme pijn omdat er een ijzerdraad uitsteekt. hij heeft de draad waar een nieuw slotje moest komen namelijk gewoon afgeknipt. die draad steekt nu bij elke "s" en "t" klank en bij het eten in mijn tong.

- de praktijk waar ik de beugel liet zetten behandelt deze techniek niet meer. bij hen kan ik dus niet terecht.

vraag:
moet ik de rekening betalen voor het klussen aan mijn beugel door de griek?
wat is mij aan te raden om het laatste traject van mijn beugel goed af te maken?