Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robhamerling - 18-11-2014 14:30:22
Geldzaken & Recht

terugvordering teveel betaald geld

Toen mijn in 2009 nieuw gekochte auto bijna 2 jaar oud was ( 2011 dus) werd mij een extra (verlengde) garantie van 3 jaar aangeboden. daarop ben ik ingegaan, maar onlangs kwam ik erachter dat ik bij aanschaf van de auto al een jaar had bijgekocht (als onderdeel van een uitbreidingspakket, wat mij toen is ontgaan). ik heb dus 1 jaar dubbel betaald en de garage heeft dat erkend. de importeur heeft het dubbele geld ook ge-ind, maar wil niet terugbetalen "omdat er te veel jaren overheen is gegaan". en nu wil de garage ook mij niet onvoorwaardelijk terugbetalen. is hier sprake van (mogen zij aanspraak maken op recht van) verjaring, na minder dan 4 jaar?
alleen bij aanschaf van een nieuwe auto willen ze het bedrag compenseren als een soort korting, maar of ze daar slim aan doen is de vraag!