Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rebelmama
rebelmama - 19-11-2014 22:15:12
Geldzaken & Recht

Aantonen geen inkomsten voor huurwoning

Afgelopen week wilde ik ons inschrijven voor een nieuwbouw project sociale huurwoning. volgens ib60 formulier van 2013 zou ons samengestelde inkomen te hoog zijn voor een sociale huurwoning. echter zonder mijn salaris komen wij daar wel degelijk voor in aanmerking. de woningen worden op punten toegewezen en ik ben mijn hele leven woonachtig in deze woonplaats en mijn partner alleen de afgelopen 7 jaar

ik ben sinds mei moeder van een tweeling. daarbij is de keuze gemaakt dat ik niet meer zou werken. ik was uitzendkracht en fase contract liep ten einde.

omdat stoppen met werken een vrije keuze is, heb ik geen aanvraag ww gedaan (simpelweg de tijd niet voor en wil niet onder het "je moet solliciteren" druk staan aangezien ik het al druk genoeg heb) ik heb ook geen recht op ww als je zelf besluit te stoppen met werken.

geen aanvraag bijstand gedaan, omdat mijn partner een inkomen heeft.

nu moet ik aantonen dat ik geen inkomen meer heb. de belastingdienst kan mij hierbij niet helpen en mijn ex werkgever bekijkt wat hij kan betekenen voor mij.

"ik zou ook niet weten hoe u dit kunt aantonen" krijg ik overal te horen en op internet word ik ook niet wijzer.... hoop ik dat er iemand is die mij iets wijzer kan maken dan ik nu ben. woon nu 3 hoog op een flat met een steeds zwaarder wordende tweeling en kijk er naar uit om zo de deur uit te kunnen met de meiden ipv al dat gesjouw de trappen op en af

groet rebelmama