Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

so
sophie1980 - 20-11-2014 11:39:38
Geldzaken & Recht

Niet verlengen jaarcontract: studieschuld

Hallo,

bij mijn vorige werkgever heb ik een studieschuld opgebouwd. mijn huidige werkgever heeft deze kosten overgenomen, met als voorwaarden dat er jaarlijks een bedrag wordt afgeschreven, en dat bij uitdiensttreding dan een deel terugbetaald dient te worden. er wordt niets gezegd over waar het initiatief ligt bij de uitdiensttreding, dus strict genomen moet ik het bedrag terugbetalen, ook nu zij mijn jaarcontract niet gaan verlengen.

mij lijkt dit niet reëel, aangezien de reden van het niet verlengen van de overeenkomst ligt in een stuk overcapaciteit wat is ontstaan. ze hebben wel aangegeven dat ze mijn niveau hoger hadden ingeschat, maar ze gaven daarbij ook aan dat ik een duidelijke stijgende lijn heb laten zien sinds ik in dienst ben. daarbij komt dat ik in het begin helemaal geen begeleiding heb gehad, dus het is niet eens aan mij te wijten dat mijn niveau in het begin minder hoog was.

ze hopen nu dat ik mijn studieschuld kan meenemen naar een nieuwe baan. maar in hoeverre staan ze daarin in hun recht? en wat als ik niet op tijd een nieuwe baan vind?

alvast bedankt!