Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tp
tphoeksma - 24-11-2014 16:15:07
Voeding & Gezondheid

Eigen bijdrage voor gewone medicijnen

Mijn moeder van 87 gebruikt lanoxin, een gewoon medicijn voor hartklachten, dat gebruikt ze al jarenlang. nu is ze bij menzis verzekerd (ev3 naast basisverzekering) maar als ze in 2014 de lanoxin ophaalt moet ze steeds een klein bedrag bij betalen, terwijl dit nooit zo was. navraag bij menzis leert dat deze bedragen gedeclareerd kunnen worden bij menzis, via een declaratieformulier, of anders online. daarna worden de kosten uit de ev3 aanvullende verzekering vergoed.

mijn moeder snapte er helemaal niks van en ook ik zelf vind de handelwijze vreemd. waarom zou een deel van de kosten van lanoxin niet in de basisverzekering zitten. het is een geneesmiddel dat gewoon op de lijst van vergoedbare medicijnen staat.

waarom legt niemand mijn moeder uit dat ze de kosten moet declareren bij menzis. de apotheek wiljes in groningen speelt stommetje en haalt de schouders op.

ik vind dit uitermate klantonvriendelijk. ik zou willen dat apotheek en menzis dit gezamenlijk regelen en mijn moeder nergens mee lastig vallen.