Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

s.
s.sewnandan - 26-11-2014 16:07:58
Garantie & Verzekeringen

kan niet overstappen van umc zorgverzekering naar IZA Cura Rotterdampakket

Beste kassa redactie,
ik zit met een nogal groot probleem wat helaas niet is voorbij gekomen in jullie uitzending. ik ben alleenstaand heb een bestaande schuld bij umc zorgverzekeringen en zit in de schuldsanering en wilde graag overstappen naar iza cura rotterdampakket omdat met dit pakket de verplicht risico terug is gebracht naar 50 i.p.v 375 voor mensen met een minimum inkomsten als ik. dit onderdeel is niet besproken. ik heb per email contact gehad met de kbr waar ik zit. en dit is wat ze me vertelde.
citaat: email kbr.
vraagstelling van mij: kan ik overstappen naar de iza cura rotterdampakket of aanvullend bij huidige.
antwoord kbr: dat ligt aan de toelatingsbeleid van de zorgverzekeraar naar waar u wilt overstappen, de kredietbank kan hierin helaas geen rol spelen. het aangaan van nieuwe schulden (leenbijstand) is niet toegestaan gedurende de looptijd van de schudbemiddeling. of er moet u een lening om-niet verstrekt worden (om-niet = dat u de vordering niet terug hoeft te betalen).

ik vind deze regel nogal haaks tegenover de situatie van de mens en de behoefte naar de juiste zorg niet naar word gekeken. ik ben zelf chronisch ziek (bechterew), hoogste vergoedingskost 80%, €260 betalen-->enbrel, en moet ik in 2015 weer terug naar de fysio, ik dien een nieuwe bril aan te schaffen, mondhygiëniste, tanddarts. ten opzichte van de kosten die ik moet gaan maken bij mijn huidige zorgverzekeraar m.b.t verplicht eigen risico is 325 meer betalen. terwijl als ik bij de iza cura rotterdampakket ben verzekerd ben is er zekerheid dat er geen extra kosten hoeft worden gemaakt.
nu in mijn situatie zal ik dus bril aan te schaffen, mondhygiëniste, tanddarts. en dit komt voor eigen rekening plus ik zal mijn eigen risico moeten betalen in de maand maart 2015 omdat ik dan weer nieuwe medicatie (enbrel €260, verpl.eig.ris) krijg dus heb ik geen ruimte meer voor reserves die ik eventueel kan gebruiken voor andere mogelijke kosten die kunnen voorkomen. voorbeeld nieuwe kleding schoeisel etc...

mijn vraag is:
1.waarom kan ik niet overstappen naar de aanvullende verzekering bij huidige verzekeraar waar ik een schuld heb, en de zorgverzekeraar is al akkoord gegaan met de schuldbemiddelaar in de schuldregeling om de kosten te beperken.
2. waarom kan ik dan ook niet overstappen naar de iza cura rotterdampakket. om nog meer hogere kosten te voorkomen. er word dus gezegd dat ik geen extra schulden mag maken maar dat zal hoe dan ook gebeuren in 2015 omdat ik minimaal bent verzekerd en de volle pond moet gaan betalen. voor mensen zoals ik zullen er nog een paar duizend met deze vraag zitten. ik hoop dat dit onderwerp ooit nog in jullie uitzending word besproken. ps: mij werd er verteld door de umc zorgvekeraar dat de regels wettelijk zo zijn vastgesteld. ik word hier zo gek van ondertussen want je wilt graag oplossingen maar er is geen 1 iemand die mij verder op weg kan helpen en dat ook voor een hoop andere die in het zelfde soortgelijke situatie zitten en die maar lopen te ploeteren. ik hoop dat ik duidelijk ben geweest in mijn verwoordingen van frustratie. dank u voor uw begrip. met vriendelijk groet steve