Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
chico_hq - 27-11-2014 12:54:51
Vakantie & Reizen

Editie Enigma

Mijn moeder heeft een telefoontje gehad van editie enigma. ze is er in getrapt en accoord gegaan met het gratis nr. in het gesprek is aangegeven dat het boekje 9.40 per maand gaat kosten. (wel heel onduidelijk)
nu heeft ze het boekje gekregen in oktober en op 13 oktober met editie enigma gebeld dat ze er verder geen meer wil ontvangen.

8 november ontving ze het tweede boekje, met de factuur. ze schrok en belde me op met wat te doen. ze heeft gemaild met enigma en kreeg standaard antwoorden. ze hadden opzegging ontvangen met ingang van 8 november en na 8 mei zou ze geen nummer meer ontvangen.
duidelijk in haar mail aangegeven dat ze eerder maar weer het zelfde antwoord nog een derde mail met de vraag of ze wel lezen maar nee hoor weer het zelfde antwoord. toen heeft ze gebeld en is haar een kwartaal abonnement opgedrongen... dan zou het goedkoper zijn voor haar. ze moest wel binnen 7 dagen betalen wat ze niet kon.

toen we daags daarna bij mijn moeder waren vertelde ze het verhaal en heb ik gezegt niet te betalen ik heb de correspondentie overgenomen.

men zegt tegen mij heeft u bewijs van opzegging... nee ze heeft geen mail ontvangen??

dan is er niet opgezegt en zit ze eraan vast tot 8 mei... dat werd me door de telefoon verteld.

toen heb ik een mail gestuurd en aangegeven dat wat ze doen niet mag een proef nummer over laten gaan in een half jaar contract. (van dam) nee zeggen ze dat is geen proefnummer maar een gratis exemplaar.

ze krijgt de rekening pas 8 november en niet 10 oktober.. tja zo doen we dat.

de rekening geeft aan dat ze 71,68 moet betalen. er staat een losse btw betaling bij . en totaal van 7 nummers zou zijn excl. btw 67,02 en incl. 71,68.

weer gebeld zegt men dat zijn de factuur kosten.. maar die staan nergens op de factuur... vreemd... oh ja als ze voor 17 november zou betalen zou ze 68,30 moeten betalen maar dat is mijn inziens nog altijd duurder dan 7 x 9.40 daarnaast dacht mijn moeder dat ze 1 nummer gratis kreeg en dus maar 6 hoeft te betalen...

wat kan ik hier nu nog aan doen...

gewoon niet betalen?
en straks met een incasso aan het stoeien gaan.

wat is jullie advies.
de colportage wet en de wet van dam zijn duidelijk. ik heb het idee dat beide hier van toepassing zijn.

alvast bedankt voor de reacties.
esther