Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jv
jvdg - 16-12-2014 20:23:25
Voeding & Gezondheid

BTW en online kopen in de USA/FragranceX

Na een bestelling van parfums in de vs bij fragrancex werd ik bij aflevering geconfronteerd met een contant te betalen bedrag aan dhl wegens verschuldigde btw (plus uiteraard de handling- en administratiekosten). ik was uiteraard onaangenaam verrast en heb direct contact opgenomen met de leverancier. er volgde een verward verhaal over invoerrechten, leveringsvoorwaarden, vermelding op hun website etc.. enfin, na veel heen en weer gesteggel kwam de aap uit de mouw. fragrancex doet bij de invoer van de goederen geen btw-aangifte, met als motief dat de ingevoerde goederen slechts steekproefsgewijze worden gecontroleerd. hier is dus naar mijn mening sprake van belastingfraude teneinde het europese marktaandeel te vergroten. intussen had ik een 2e bestelling geplaatst. deze goederen (welke ik binnen enkele uren weer te hebben gecanceld toch verzonden) werden afgeleverd zonder problemen. inmiddels was ik overeengekomen dat fragrancex een "coulance-betaling" zou doen van us$ 50. hoewel mijn extra kosten veel meer bedroegen heb ik ingestemd omdat ik het spuugzat was. echter ruim een maand na levering kreeg ik alsnog een factuur van dhl met de gebruikelijke ingrediënten. dus maar weer contact gezocht met fragrancex.
ik zie de coulance-betaling als angst voor publiciteit. wie heeft een advies welk niet al teveel chagrijn oplevert teneinde deze de door mij veronderstelde belastingfraude en misleiding van klanten een halt toe te roepen.