Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

J. Schipper
J. Schipper - 20-12-2014 13:51:40
Geldzaken & Recht

verkeerd voorgelicht

Zo'n 10 jaar geleden heeft de eigenaar van de somnoclinic in weert mij na een wel heel simpele
'test ' maar zelf noemen ze dat 'onderzoek' (steel van een theelepeltje op mijn tong) als diagnose gesteld om van het snurken af te komen: zijn snörex anti-snurkbeugel te kopen. dat geloof je dan, want je wilt hoe dan ook het snurkprobleem af. kosten toen bijna 1000 gulden waarvoor geen enkele vergoeding door de ziektekostenverzekering. (die snörex kost nu rond de
€ 900,00 en worden nog steeds niet vergoed door geen enkele zorgverzekering). die snörex heeft niet bij mij gewerkt want ik verdroeg hem niet. hij heeft dan ook al die jaren ongebruikt in zijn doosje gelegen.

n.a.v. mijn meedoen aan de kassa snurktest dit voorjaar heeft de daarbij aanwezige kno arts mij geadviseerd om in het - door de overheid erkend- instituut voor slaapgeneeskunde in woerden een slaaptest te doen. de uitkomst was dat ik apneu heb! ik heb nu een mra beugel aangemeten gekregen en o wonder: met dat ding in snurk ik niet meer en is de apneu ook gestopt. alle kosten worden door de ziektekostenverzekering betaald. overigens is die mra beugel de helft goedkoper dan die snörex.
mijn stelling is nu: ik vind dat die somnoclinic eigenaar mij toen zeer onvoldoende getest heeft om van het snurken af te komen. maar vooral: om zijn snörex maar te verkopen.

nog steeds werkt hun pr op diverse media op volle toeren, nu door zijn zoon olivier tielemans. overal krijgt hij een podium om zijn snörex maar te promoten echter: zonder kritische vragen van de programmamakers.
de reviews op hun eigen sites zijn zonder uitzondering zeer lovend. echter: op een - objectieve - site van radar van paar jaar geleden zijn naast positieve ook heel negatieve ervaringen van snörex gebruikers te lezen.
nu is mijn vraag: gezien eerstgenoemde ervaring, heb ik - alsnog - recht op vergoeding van die beugel?