Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ki
kippendief - 20-01-2015 13:24:32
Elektronica & TV

Betreft wijziging canal digitaal

Wij hebben een basis tv abonnement via canal digitaal (kastje met kaart) zodat we via de schotel televisie kunnen kijken als we dit willen.
voor ons is er zo direct geen andere optie omdat we buitenaf wonen.

vandaag kregen we een brief van canal digitaal dat onze kosten per april 2016 met bijna 60 % omhoog gaan omdat de mediawet per april 2016 gaat veranderen. de signaal van de zenders npo 1,2 en 3 zullen vanwege de bezuinigingen niet meer gratis via de satelliet beschikbaar worden gesteld en door aanscherping van de mediawet moet canal digitaal minimaal 30 tv zenders uit het zenderpakket aanbieden. we krijgen dan wel 50% korting als we overstappen naar een nieuw breder pakket.

heb even de bekendmaking hierover bij gezocht en kan zo direct niets terugvinden mbt de kosten van het doorzenden van het signaal.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2014-10633.html

we zijn niet zulke televisiekijkers en zijn een beetje verbaasd dat we straks opeens zenders en extra kosten opgedrongen krijgen om aan de nieuwe mediawet en bezuinigingen te kunnen voldoen.

betalen we niet via de belastingdienst voor het doorzenden van televisiesignaal?

wie kan hier nader uitsluitsel over geven?