Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jordy1337 - 22-01-2015 15:39:40
Garantie & Verzekeringen

Premie met terugwerkende kracht

Goedemiddag,

ik ben onlangs terug naar nederland verhuisd (30 september 2014). door alle commotie was ik vergeten me direct aan te melden bij een zorgverzekering en kreeg dus uiteraard een brief van het zorginstituut nederland binnen. direct heb ik een zorgverzekering gekozen en ben sinds 1 december gelukkig weer verzekerd.

aan het einde van december kreeg ik een brief met de vraag of ik even 180,70 wil overmaken voor de maanden september-november. voor zover ik weet is dit niet rechtsgeldig en mogen zorgverzekeringen niet met terugwerkende kracht uw premie innen.

op de site rijksoverheid.nl staat namelijk het volgende: premie niet met terugwerkende kracht betalen
u hoeft de premie voor de zorgverzekering niet met terugwerkende kracht te betalen. in de periode waarin u niet was verzekerd betaalt u de kosten voor medische zorg wel zelf.

sta ik hier in mijn recht? aangezien de servicedesk van de zorgverzekering nou niet echt goed meehelpt en mijn vragen telkens weg wimpelt(zelfs werd er een keer de hoorn erop gegooid!!!)

met vriendelijke groet,

jordy willemse