Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

m8
m82 - 22-01-2015 15:49:10
Garantie & Verzekeringen

Dubbele zorgverzekering

In 2014 ben ik verzekerd geweest bij de friesland zorgverzekeringen. ik heb me op 4 december 2014 bij pma menzis aangemeld via independer.nl, maar ben toen van gedachten veranderd en heb op 25-12-2014 bij kiemer (via independer.nl) een zorgverzekering afgesloten. echter heeft kiemer de zorgverzekering bij pma menzis nooit opgezegd, en weigert pma menzis mij nu uit te schrijven zodat ik naar kiemer kan overstappen. en kiemer beweert dat ik de zorgverzekering zelf had moeten opzeggen, terwijl bij de aanvraag online werd gesteld dat zij de verzekering automatisch voor mij zouden opzeggen. geen van beiden wil nu dus de verantwoordelijkheid op zich nemen.

het antwoord van pma menzis:

"hartelijk dank voor uw e-mail.

op het moment dat u uzelf bij ons heeft aangemeld, hebben wij uw oude verzekering voor u opgezegd. wanneer u daarna nog een andere verzekering afsluit, bent u zelf verantwoordelijk voor de opzegging van uw verzekering die u daarvoor heeft afgesloten. we hebben geen opzegging van u ontvangen en kiemer heeft uw verzekering bij ons niet voor u opgezegd. dit betekent dat uw polis bij menzis in 2015 definitief is en dat we u niet kunnen uitschrijven. ik kan u alleen adviseren contact op te nemen met kiemer om daar uw polis te annuleren.

ik wens u, ondanks mijn bericht, nog een prettige dag verder."

het antwoord van kiemer:

"beste meneer,

je geeft aan dat wij jouw verzekering bij menzis nog niet opgezegd hebben.

jij hebt jezelf aangemeld bij menzis. menzis heeft jouw zorgverzekering van 2014 via het landelijke verzekeringssysteem vecozo beeindigd. wij kunnen jouw aanmelding bij menzis daarom niet meer opzeggen, dit dien jij zelf te doen. wij vragen jou aan menzis door te geven dat je bij kiemer verzekerd wilt zijn.

heb je nog vragen? laat het ons weten. klik hier voor alle contactgegevens."