Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johannes1 - 23-01-2015 19:37:37
Geldzaken & Recht

bij crematorium in depot stelling ?

Mijn vrouw en ik 'zijn op leeftijd' en we oriënteerden ons bij het crematorium, tevens uitvaartverzorger, naar de inhoudelijkheid en de daaraan verbonden kosten.
we kregen netjes een prijsopgave.
0ok vroegen we of het mogelijk is om bv nu reeds het berekende bedrag te voldoen/deponeren om de kinderen dat tzt te besparen.
dat kon; er zou dan een aantekening op de nota/kwitantie gesteld worden inhoudende dat tzt de uitvoering conform die opgave zou zijn én tegen de dezelfde kosten, ergo geen trendmatige tariefsverhoging ; buiten een stelpost van 5 % zg onvoorzien, konden we ons iha wel vinden inde calculatie.
nu heb ik toch wel een vraag :
juridisch vind ik het maar zwak door slechts een notitie op de kwitantie; had gevraagd naar een contract, waarin eea netjes omschreven zou zijn, maar daar komt geen 'adem 'op.
stel : de firma gaat failliet ;zal niet zo snel in die wereld gebeuren [denk ik, gezien feit, dat er steeds meer mensen tot crematie overgaan]; heb ik geen preferente vordering; ergo : fluiten naar jouw moeizaam vergaarde centjes.
wat is uw insteek/mening;advies ?