Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rv
rverven007 - 24-01-2015 22:33:56
Geldzaken & Recht

De huizen prijzen zijn gezakt.....maar niet alleen door de financiele crisis.

Wij hebben een taxatie laten doen en tot onze schrik was deze 37000 euro lager dan 2008. nu hadden wij wel een daling verwacht maar dit was erg veel naar onze mening.

tuurlijk is het excuus de financiële crisis.

maar wat blijkt nu….
- de prijs is lager doordat de overheid / de waarderingskamer een nieuwe rekenmethode hanteert om het oppervlak en inhoud van het huis te berekenen. kortom zonder dat je je huis verbouwd heb je minder oppervlak.

- de taxateurs blijken ook databases te gebruiken waar hardnekkige fouten en onjuistheden inzitten. dit is trouwens wat de taxateur ons zelf heeft gemeld. het gebruiken van dergelijke databases is in ons geval weer nadelig voor de taxatie.

- het niet hebben van een definitief energielabel. als ik dan bij een energielabel inspecteur het normenkader opvraag waar tegen hij een huis controleert kom je in een schimmige wereld met even zo schimmige antwoorden. bottom-line, je krijgt geen checklijst die wordt gebruikt om het energielabel zelf te kunnen bepalen en het lijkt te gaan om veel geld en behoud van arbeidsplaatsen.

kunt u deze handel en wandel in taxatie land eens onderzoeken? iets in mij zegt dat het niet pluis is. dit naast de diepe wens van de overheid om de huizenprijzen te laten zakken zodat het hypothekensysteem kunnen hervormen. metname de andere meetmethodiek van de waarderingskamer is erg geruisloos gegaan. zo ook de koppeling met het energielabel is ongunstig voor huiseigenaren. meer openheid en transparantie is nodig.