Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
madmenyo - 19-02-2015 18:08:13
Geldzaken & Recht

Woning huren in de vrije sector?

Beste mensen,

ik wil nu al enige tijd met mijn vriendin een huis huren. wij staan te kort ingeschreven bij woningnet voor een sociale huur woning dus zoeken wij in de vrije sector. er zijn huizen genoeg en wij kunnen een huis van onder de 900 euro per maand ook gewoon betalen.

echter botsen wij overal bij de verhuurders tegen de inkomens eis. mijn partner is kort geleden een eigen zaak begonnen en heeft dus geen inkomen (haar winst gaat terug het bedrijf in als investering). ik zit iets onder jantje modaal. er worden vaak gezamenlijke inkomens van 4 maal de maandhuur gevraagd wat neer komt op 3200 euro per maand, dit redden wij momenteel niet. wel hebben wij ruim voldoende spaargeld maar hier word niet naar gekeken.

er was een tijdje geleden wat licht aan het einde van de tunnel. huur/bank garantie, hiermee word de verhuurder verzekerd van het betalen van de huur middels de bank. dit hebben wij kortgesloten met de bank en was mogelijk. echter blijkt nu wij weer op zo'n 50 woningen gereageerd hebben dat de woning corporaties en makelaars hier toch niet aan doen.

uiteindelijk komt het erop neer dat (waarschuwing, lange zin) mijn partner haar bedrijf moet opheffen en een baan voor drie maanden moet zoeken om vervolgens een huur contract te bemachtigen waarna zij ontslag kan nemen en haar bedrijf weer van 0 kan opbouwen.

dit laatste zijn wij nu dus aan het overwegen. maar dit is toch volkomen en volstrekt belachelijk? zijn er nog ander opties die ik wellicht ben misgelopen en kan overwegen? het is idioot dat ik bijvoorbeeld 30 miljoen in de loterij win en mijn baan op zeg en dan niet in een huurwoning van 800 euro kan wonen.

wij zijn op zoek naar een 4 kamer eengezinswoning tussen de 700 en 900 euro. het liefst tussen leiden, haarlem en utrecht in. verder hebben wij niet zoveel eisen, behalve dan dat wij gewoon middels ons vermogen in aanmerking kunnen komen voor een huis.