Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fe
ferrydv - 20-02-2015 21:32:44
Geldzaken & Recht

Clausule uitvaartverz graag in Jip en Janneke taal

Met de uitvaartverzekering van mijn overleden vader heb ik een dispuut dat men het verzekerde bedrag in guldens omrekent naar euro en dat wil uitbetalen na 51 jaar.
op een uitvaartverzekering staat de volgende clausule:
-------------
garantie-clausule.
artikel20. tot meerdere zekerheid voor de nakoming van haar verplichtingen jegens de contractant, zal de evreniging op het leven van de verzekerde een levensverzekering sluiten bij een erkende nederlandse levenverzekering maatschappij, ten bedrage van het kostenbedrag en daarbij tevens ten behoeve van de contractant bedingen, dat een eventueel voordelig verschil tussen bedoeld kostenbedrag en de werkelijke kosten der uitvaart, door deze levensverzekering maatschappij wordt uitgekeerd aan de contractant of, bij ontstentenis van deze, aan diens wettige erfgenamen.
-------------

ik lees dit dat er een levensverzekering is, en die liep 51 jaar. men deelt het guldens bedrag door 2.20371 en keert dat uit.
ik kreeg geen reactie op de vraag wat hij waard is na inflatie, rente enz enz.
de uitvaart was natuurlijk hoger dan de polis, als ik het lees moeten ze de totale kosten van de uitvaart vergoeden.

graag hulp wat er nu echt in jip en janneke taal in dat artikel staat.