Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marianne_57 - 24-02-2015 19:57:20
Voeding & Gezondheid

Vergoeding hulpmiddelen zorgverzekeraar

Hallo,
ik schrijf even dit voor mijn zus, omdat ze geen internet hebben helaas. zij heeft een zeldzame imuumziekte waarbij ze steeds overal ontstekingen krijgt of heeft. momenteel krijgt ze 4x per dag blaasspoeling waarbij men steriele handschoenen moet gebruiken. logisch toch als je zoveel mogelijk de ontstekingshaard wilt vermijden. dit houdt in dat de wijkverpleging hiervoor 4x 2 paar handschoenen nodig heeft. nu werd ze recent gebeld door een medewerkster van de menzis met de mededeling dat ze een hele vette rekening krijgt binnenkort omdat dit niet vergoed wordt, zelfs niet met een machtiging van de chirurg.
dit houdt in dat ze ineens voor kosten komen te staan van ongeveer €100,00 per maand minimaal buiten alle kosten om die ze maken voor het ziek zijn.
heb zelfs een uitspraak gelezen van een andere zorgverzekeraar die dit ook niet wilde vergoeden maar het van de rechter dit wel moest doen omdat de rechter de handschoenen zag als een toebehoren van de catheters. heb dit aan de menzis ook medegedeeld maar blijven bij hun standpunt dat dit hulpmiddel niet vergoed wordt.. waarvoor hebben we in vredesnaam nog de zorgverzekeraar. was het maar zoals vroeger gewoon weer de ouderwetse ziekenfonds..