Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

av
ava2008 - 04-03-2015 14:40:41
Geldzaken & Recht

Dreigende huisuitzetting

Mijn huisbaas wil mij mijn huis uit laten zetten, en heeft een procedure bij de rechtbank gestart.
ik zal de situatie proberen zo kort mogelijk te schetsen. ik hoop echt jullie willen reageren, want ik loop zo ondertussen op de toppen van mijn zenuwen en leef enkel nog op kalmeringsmiddelen. ik wil heel graag weten welke kans jullie mij geven.

ik woon in een vrijstaand huis met een grote tuin. alle percelen hier zijn vrijstaand met grote terreinen. ik woon hier al meer dan 20 jaar.
nu heb ik 4 jaar geleden nieuwe buren gekregen. deze mensen hebben last van alles en iedereen, en vooral van mij, beweren ze.
ze kunnen het al niet verdragen als er een vogeltje door de lucht vliegt, bij wijze van spreken.

problemen heb ik hier nooit eerder gehad, maar sinds die nieuwe buren hier wonen, is het een ramp. overal hebben ze last van.
in de zomer werd er hier weleens een vuurkorf gestookt, en daar hadden ze last van. politie erbij geweest, mijn huisbaas aangeschreven door hen. buren bij mij geweest en verzocht geen vuur meer te stoken. heb ik sindsdien nooit meer gedaan.

toch bleven ze in hun ogen last van me houden. schreven mijn huisbaas dat ik asociaal ben en niet in een gewone woonwijk thuishoor en maar moet oprotten naar "een verlaten industrieterrein waar ik met gelijkgestemde zielen zou moeten gaan wonen in een containerwoning". ook zou ik in mijn huis alles hebben laten verpauperen en alles "verbouwd" hebben en dat ik in een "totaal uitgeleefde woning woon".

dus kreeg ik brieven van mijn verhuurder die mij sommeerde mij als een goed huurder te gedragen. ik gedroeg en gedraag me als een goed huurder maar het kwam mijn huisbaas ook wel goed uit dat die buren met klachten kwamen, want zij menen dat ik te weinig huur betaal en wilden mij om die reden ook wel uit mijn huis hebben.

uiteindelijk hebben mijn huisbaas en mijn nieuwe buren een pact gesloten en zijn ze samen de strijd tegen mij begonnen.

dat mondde uit in een dagvaarding tot huisuitzetting vanwege overlast en verpaupering van de binnenkant van mijn woning.
de kantonrechter heeft hier ter plekke een rechtszitting gehouden en constateerde dat er hier binnen helemaal niets aan de hand was. dat alles er keurig uit zag.

daarop nam mijn huisbaas de rechter mee naar buiten, en samen liepen ze om het huis heen. in de 20 jaar dat ik hier woon heeft mijn huisbaas nooit enig onderhoud aan de buitenzijde uitgevoerd. dikwijls heb ik hier op aangedrongen, maar zolang ik hier woonde deden ze niets aan onderhoud. bovendien mocht van hen het huis wel in elkaar storten, volgens mijn verhuurder, want ze gaven geen geld uit aan onderhoud.

nu is het een huis met veel hout aan de buitenzijde, en dit is in de loop der jaren verrot, afgebladderd, en al het houtwerk is poreus geworden. er zit een groot gat in de dakgoot vanwege een constructiefout.

nu is dit dus volgens de kantonrechter allemaal mijn schuld. er zou een nieuwe zitting komen over een paar maanden, en daarbij zouden deskundigen gehoord worden en ook getuigen wat betreft de overlast die ze mij toedichten, maar daar heeft die rechter niet op gewacht. vlak na de bezichtiging kreeg ik het vonnis dat ik mijn huis uit moet. niet vanwege de zogenaamde overlast, maar om de verpaupering van mijn huis aan de buitenkant. deze rechter heeft geen enkele deskundige geraadpleegd.

uiteraard waren mijn advocaat en ikzelf ook verbijsterd door dit vonnis. direct zijn we in hoger beroep gegaan, maar mijn verhuurder wil dit hoger beroep niet afwachten.