Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marieke123 - 04-03-2015 18:52:00
Geldzaken & Recht

Dubbele huur: geen huurtoeslag?!

Beste allemaal,

ik ga een nieuwe woning huren, waar ik natuurlijk ten eerste hartstikke blij mee ben.
toch voel ik mij opgelicht. ik heb pas afgelopen maandag 2/3 gehoord dat ik de woning mag huren bij de key. ik wist toen nog niet per wanneer, en dat konden zij mij ook niet vertellen, wat ik al aardig onbeschoft vind. ik wilde dit met name weten omdat ik een maand opzegtermijn heb en wilde weten of ik mijn huidige huur al kan en moest opzeggen!

vervolgens krijg ik pas vandaag 4/3 om 18:00u een mail: of ik 6/3 om 15:00 even het contact kan tekenen en 740 euro afrekenen. dit is inderdaad de huurprijs minus 6 dagen, maar ik vind het heel erg onbeschoft dat ik zo snel moet komen tekenen, omdat:
1. ik met een dubbele huur zit terwijl ik bínnen de key verhuis en zij mij niet tegemoet willen komen met een latere huuringang.
2. de huidige huurder de sleutels ook 6-3 inlevert, wat betekent dat er nauwelijks tijd is voor hen voor een check.
3. ik geen informatie heb gekregen over de huuringangsdatum
4. geen tijd heb alle benodigde documenten (+ het geld) zo snel bij elkaar te krijgen binnen 1,5 dag.
5. ik geen dubbele huurtoeslag krijg, en wel bijna de volle mik huur betaal aan de key.

voor de duidelijkheid: het gaat hier om een studentenwoning. ik vind het belachelijk dat ik zo slecht geïnformeerd word en dat er zo weinig tegemoetkomingen zijn aan studenten (en gewone huurders).

wat vindt u? heeft het zin hier werk van te maken?
alvast bedankt.