Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spostma_1 - 17-03-2015 12:53:39
Garantie & Verzekeringen

gegijzeld door verzekeraar

Na het verkopen van mijn oude auto en de aanschaf van een nieuwe dacht ik slim te zijn om naar een andere 'goedkopere' verzekeraar te gaan, maar niks blijk minder waar.
ik heb 2 maal schade gemeld aan mijn auto bij de verzekering, de eerste keer 4 jaar geleden door een aanrijding met een scooter die mij geen voorrang verleende en er na het ongeluk opstond en vandoor ging, die schade heb ik dus nooit kunnen verhalen. de tweede maal doordat er afgelopen november vuurwerk achter mijn ruitenwisser geplaats was, waardoor de ruit zwaar beschadigd was.
doordat in beide gevallen de daders niet bekend waren moest ik mijn noclaim inzetten, prima dacht ik. maar nu komt het, ik stap over en krijg na een maand een mail van de nieuwe verzekeraar dat zij mij weigeren, want ik sta in de roy database geregistreerd met een waarde van -3 schadevrije jaren. terwijl ik bij mijn oude verzekeraar 50% korting kreeg op mijn polis.

mijn vraag is dus, ondanks dat ik twee maal schade heb geclaimd welke buiten mijn schuld is ontstaan word deze toch geregistreerd in de roy database. mijn overstap naar een andere verzekeraar word dus onmogelijk gemaakt door deze situatie. want of ik word geweigerd of ik betaal de premie met daarboven op een percentage van 20 tot 30% extra. mag dit en is de noclaim niet een verkapte manier om mij te 'gijzelen' als verzekerde?