Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaatje31 - 18-03-2015 19:27:10
Huishouden & Energie

Extreem hoog verbruik Electrabel

Graag zou ik advies willen in het volgende.
onlangs hebben wij het huis van mijn moeder verkocht. dit huis, twee-onder-1-kap woning, stond al ruim een jaar leeg. nu kregen wij vandaag van electrabel de eindafrekening van het gas en blijk dat in de laatste 10 weken bijna 600m3 (!!!) aan gas is verbruikt.

direct contact gehad met electrabel en zij geven aan dat dit werkelijk verbruik is omdat de slimme meter de stand heeft doorgegeven. dit verbruik kan volgens de dame aan de telefoon 3 oorzaken hebben:
1. de cv heeft aangestaan. dit is niet het geval, want de thermostaat staat op 12 graden en we zijn een aantal keer in die periode in de woning geweest om de boel leeg te ruimen maar ook toen is de cv niet aan geweest.(en dan nog hoe hoog moet de cv staan om dit verbruik in korte tijd te veroorzaken)
2. er is sprake van een gaslek in de woning en volgens de dame aan de telefoon hoef je dat niet te merken
3. de meter is defect en die kan wel nagekeken worden door de netbeheerder, maar dan nog wordt de nota niet gecorrigeerd.
welke van de drie opties ook het hoge verbruik hebben veroorzaakt maakt niet uit, want de nota wordt toch niet gecorrigeerd volgens electrabel.

hebben jullie enig idee hoe ik dit aan kan pakken? volgens mij kan dat verbruik niet kloppen, maar we hebben natuurlijk geen toegang meer tot de woning. of een mogelijke verklaring voor dit hoge verbruik?