Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

to
tonv_1 - 22-03-2015 11:26:28
Auto & Vervoer

Aanrijding, tegenpartij komt achteruit de weg op

Geachte,

mijn moeder had haar wagen geparkeerd in een parkeervak langs de weg. toen ze uit het vak wegdraaide kreeg ze na 12 meter een aanrijding met een wagen die vanaf een uitrit aan de linkerzijde achteruit de weg op kwam. namens mijn moeder behartigt achmea rechtsbijstand deze case, dit bedrijf komt echter met de volgende reactie:
- men dient ca 20 meter afgelegd te hebben om als verkeersdeelnemer te worden beschouwd
- uw moeder heeft in de midden kolom van het schadeformulier aangekruist dat ze uit een parkeervak kwam, dat klopte echter maar was ca 12 meter voor de aanrijding en dat antwoord was het meest naar waarheid antwoord van deze kolom.

men wil haar nu aansprakelijk stellen voor haar eigen risico.

vraag: de tegenpartij kwam achteruit de weg op, naar onze mening is deze partij altijd fout
vraag: kan het zijn dat er een link is tussen het bedrijf achmea rechtsbijstand en de verzekeraar van mijn moeder c.q. de tegenpartij, en dat men op deze wijze een deel van de schade wil verhalen?

ik verneem graag uw reactie,
met dank,
tonv