Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

in
ingrid1963 - 25-03-2015 19:49:01
Auto & Vervoer

ns claim terug betalen

"naar aanleiding van ons onderzoek naar uw verzoeken om terugbetaling van uw reisgeld in het kader van de regeling geld terug bij vertraging, bericht ik u hierbij over de uitslag van dit onderzoek. conform uw verzoek stuur ik u tevens deze documenten per post.

zoals ik u telefonisch heb meegedeeld is het doel van het onderzoek uit te wijzen in hoeverre de door u ingediende restitutieverzoeken onvolkomenheden of onjuistheden bevatten. deze handelwijze staat vermeld in onze voorwaarden geld terug bij vertraging:
“ns heeft het recht elk restitutieverzoek – vóór dan wel na uitbetaling - op juistheid en volledigheid te controleren. ns behoudt zich het recht voor om een toelichting en/of eventuele (nadere) bewijsstukken te vragen”. met deze voorwaarden bent u akkoord gegaan op het moment dat u uw restitutieverzoeken indiende.

de restitutieverzoeken zijn gecontroleerd met gegevens afkomstig van de railverkeersleiding van prorail. ter verduidelijking: prorail is geen onderdeel van het ns-concern. deze gegevens van de railverkeersleiding geven tot op de seconde weer hoe laat welke trein daadwerkelijk is vertrokken en aangekomen. deze van railverkeersleiding afkomstige gegevens dienen overigens, krachtens artikel 8 van de voorwaarden betreffende geld terug bij vertraging, als bindend bewijs.

de uitkomst van dit onderzoek bevestigt de eerder geconstateerde onvolkomenheden en onjuistheden. gebleken is dat één of meer van de navolgende elementen deel uitmaken van uw claims:

• er is meer dan 60 minuten vertraging geclaimd, terwijl de daadwerkelijke vertraging op het ns traject minder lang duurde.
• er is meer dan 30 minuten vertraging geclaimd, terwijl de daadwerkelijke vertraging op het ns traject minder lang duurde.
• er is vertraging geclaimd, terwijl er geen sprake was van daadwerkelijke vertraging.
• er is vertraging geclaimd, terwijl er sprake was van vooraf aangekondigde werkzaamheden op het desbetreffende traject (in welk geval er geen recht op restitutie bestaat op grond van de geld terug bij vertraging regeling).

als bijlage (zie word- bestand) is een selectie van voorbeelden toegevoegd van claims waarin onvolkomenheden en onjuistheden zijn geconstateerd:

deze selectie betreft slechts een aantal voorbeelden. in totaal hebben we op dit moment 106 claims gecontroleerd waarvan 104 claims als onjuist zijn aangemerkt en zodoende restitutie is betaald terwijl daar op grond van de geld terug bij vertraging regeling mogelijk geen recht op bestond. in totaal hebben we u eur 1.255,10 uitgekeerd, waarvan eur 1.209,44 mogelijk onterecht. in de bijgevoegde excel-sheet treft u een overzicht van de aan u uitbetaalde claims. in het bijgevoegde bestand in word treft u de overzichten van prorail, waarin links de planning en rechts de uitvoering staat weergegeven.


hoe nu verder?
graag nodigen we u uit voor een gesprek om op de uitkomsten van ons onderzoek te bespreken. in dit gesprek bied ik u de mogelijkheid om één en ander nader toe te lichten. voor het maken van deze afspraak verzoek ik u, binnen 14 dagen, contact met mij op te nemen. u kunt mij van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur telefonisch bereiken op nummer [edit -redactie] tevens kunt u mij per e-mail bereiken op [edit -redactie]

indien u niet wenst langs te komen en/of de noodzaak daar niet van inziet, wil ik u verzoeken aan mij kenbaar te maken of u eventueel gebruik wilt maken van een betalingsregeling om het bovengenoemde bedrag te voldoen. u heeft de mogelijkheid om te kiezen van een afbetaling in max 24 maandelijkse termijnen.

zoals gezegd bevestigt de uitkomst van het onderzoek de eerder geconstateerde onvolkomenheden. om deze reden zijn uw aanvragen voorlopig uitgesloten van deze regeling. dit betekent dat de reeds ingediende claims en uw toekomstige claims tot nader bericht niet worden uitbetaald.

volledigheidshalve wijs ik u erop dat ns zich het recht voorbehoudt om de onterecht uitgekeerde bedragen terug te vorderen, vermeerderd met de wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten, op grond van onverschuldigde betaling krachtens artikel 11 van de geld terug bij vertraging regeling

hoogachtend,

namens corporate security
[edit -redactie]"