Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

es
es2323 - 11-04-2015 20:58:48
Geldzaken & Recht

Incasso na 7 jaar

Dag allemaal,

in juli 2007 ben ik met mijn ouder meeverhuisd naar een ander stad.
toen we zijn gaan verhuizen hadden mijn ouders nog gebruik gemaakt van de verhuisservice van postnl dus alle post kwam naar het nieuwe adres. na bijna 8 jaar na verhuizing blijkt er nu nog post voor mij bezorgd te zijn bij mijn vorige adres. via via is mijn broer er achter gekomen dat een incassobureau post heeft gestuurd.
omdat mijn broer zelfde initialen heeft als mij dacht hij dat het voor hem was en heeft gelijk gebeld en toen bleek dat de rekening voor mij was heeft hij aan de incassobureau mijn huidige adres doorgegeven.
paar dagen later valt er een brief door de brievenbus met een dikke factuur van de incassobureau met de mededelig dat ik binnen 7 dagen moet betalen. dit is tevens ook de aller eerste brief die ik van de incasso zie en tot aankomst van eerste brief bij mijn huidige adres wist ik niks van een schuld.
toen de brief binnen kwam heb ik natuurlijk snel gebeld en gevraagd waar dit factuur ineens vandaan komt. zij hebben mij toen dus verteld dat ze adres van mijn broer hebben gekregen. ik heb ze verteld dat ik dus al 8 jaar geleden ben verhuisd en nooit een bericht van de incasso of van de oorspronkelijke schuldeiser heb ontvangen. uiteindelijk heeft dat tot niets geleid en moet ik alsnig betalen.
wat ik heel raar vindt is dat de kosten bovenop de hoofdsom zoals rente heel erg meevallen wat kan betekenen dat ze pas sinds kort achter deze schuld aan zijn gaan zitten. mijn vraag is dan ook moet ik al die kosten betalen terwijl ik nooit een brief van de incasso of oorspronkelijke schuldeiser heb gezien? ik ben alleen bereid om de hoofdsom te betalen.