Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gr
grootmoe - 21-04-2015 15:16:42
Geldzaken & Recht

incasso

Van de week kreeg ik tot mijn verbazing een mail van incassoburo straetus in apeldoorn waarin kort en bondig het volgende werd gesteld:' voor de inhoud verwijs ik u naar de bijlage'. en wat stond er in de bijlage? het volgende:

uw betalingsachterstand bij prachtigkado

straetus apeldoorn debiteurenbeheer en incasso

vlijtseweg 17 -2

7317 ac apeldoorn

kantoorapeldoorn@straetus.nl

telefoon: 088 - 044 01 04

fax: 088 - 044 00 83

kvk: 58514392 btw nr: nl 139352727b02

geachte heer/mevrouw ,

onze cliënt(e), prachtigkado heeft ons verzocht de nodige maatregelen tegen u te nemen, nu u tot op heden in gebreke bent gebleven met de betaling van de openstaande vordering(en) met kenmerk(en): “119661”.

in totaal bent u tot op heden aan onze cliënt(e) verschuldigd:

vordering: € 12,90

kosten: € 40,00

te voldoen: € 52,90

in het vertrouwen dat u zich de hoge kosten van een gerechtelijke procedure zult willen besparen, stellen wij u nog 2 werkdagen in de gelegenheid het thans verschuldigde bedrag zijnde € 52,90 over te maken op rekening nl87 rabo 0143 9597 78 ten name van stichting straetus. vermeld hierbij het referentienummer 59.504.31363

bij het uitblijven van uw betaling zien wij ons genoodzaakt na verloop van deze termijn over te gaan tot het nemen van de verlangde rechtsmaatregelen.

voor eventuele informatie over deze vordering dient u rechtstreeks contact op te nemen met ondergetekende. prachtigkado zal u terug verwijzen naar straetus incasso.

hoogachtend,

straetus apeldoorn debiteurenbeheer en incasso

e: kantoorapeldoorn@straetus.nl

t: 088 - 044 01 04

nu mijn vraag: 1.kan/mag zo'n buro mij zonder meer in gebreke stellen? zonder enige waarschuwing/aanmaning vooraf?
2. zijn 2 dagen niet wat kort?

was mij van geen kwaad bewust en bij nadere informatie blijkt het te gaan om een faktuur van 2013. ik was ervan overtuigd dat ik deze faktuur gelijk bij de bestelling betaald heb via ideal. dus al mijn bankafschriften nagekeken en inderdaad de betaling gevonden..dus probleem opgelost..
maar toch blijf ik met een ontevreden gevoel zitten. want ik heb wel een hele middag besteed aan het recht zetten van dit misverstand, wat makkelijk voorkomen had kunnen worden, als het incassoburo eerst zelf op onderzoek is gegaan of de kwestie wel terecht is. nu heb ik dat werk voor ze opgeknapt.
wat is jullie mening hierover? als zij klakkeloos € 40.- in rekening brengen voor het mailen van een standaardbrief en direkt dreigen met juridische stappen. dan kan ik toch ook schadeloosstelling eisen van eveneens € 40.- voor mijn inspanning van een hele middag om te weerleggen dat de fout bij hun is.
ben zeer benieuwd naar jullie reaktie.