Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruvada - 22-04-2015 14:57:02
Huishouden & Energie

Geluidhinder cv-ketel

Ik heb een moderne cv-ketel (nefit proline hrc), die is opgehangen aan een wandje van gipsplaten. iedere keer dat de pomp aanslaat, maakt deze een monotoon indringend bromgeluid. laagfrequent geluid (lfg) heet dat. het schijnt, dat de meeste mensen lfg niet (goed) kunnen horen. ik dus helaas wel.

als je gaat meten, zal het aantal decibel dat geproduceerd wordt ongetwijfeld vrij laag zijn, maar dat neemt niet weg dat het geluid uitermate hinderlijk is. het gaat als het ware in je hoofd rondzingen. dat maakt de klacht juist zo on(be)grijpbaar.

hebben veel mensen hier last van? zou het aan de ophanging aan een gipswandje kunnen liggen? (de ketel is stevig, zonder dempend materiaal ertussen, opgehangen). of is het niet het wandje, maar de gehele bouwconstructie (zolderverdieping) die resoneert? het kan ook nog de optelsom beide laatsten zijn.