Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aa
aad piraat - 24-04-2015 19:15:22
Garantie & Verzekeringen

Woekerpolis compensatie

Geachte redactie,

ik heb van aegon een brief gekregen waarin zij baangeven dat ik recht heb op een aanvullende compensatie m.b.t mijn koersplan woekerpolis. om het hierin genoemde bedrag te ontvangen moet ik een bij gesloten aanvraag formulier invullen en daar een recent bankafschrift plus een kopie van mijn identiteitsbewijs aan toevoegen en aan hen toe sturen. in telefonisch contact heb ik hen aangegeven dat zij een kopie van een identiteitsbewijs wettelijk niet mogen vragen in het kader van bescherming van persoonsgegevens en ik derhalve niet van bereid was om het gevraagde kopie op te sturen.
hierna heb ik een e-mail ontvangen met de navolgende strekking.

u heeft gisteren met mijn collega contact gehad over het opsturen van uw identiteitsbewijs. u wilt deze niet opsturen in verband met uw privacy. graag leg ik in de mail uit waarom wij uw identiteitsbewijs nodig hebben om tot uitbetaling over te gaan. eerst wil ik mijn excuses aanbieden voor de voorgaande mail. deze had niet met de onderstrepen verstuurd mogen worden. u mag deze mail als niet verstuurd beschouwen.


waarom wordt er geïdentificeerd?
op grond van wet- en regelgeving is een verzekeraar verplicht om de identiteit van personen vast te stellen. zo kunnen wij er zeker van te zijn dat wij aan de juiste persoon uitkeren. dit doen wij door middel van een kopie van uw legitimatiebewijs en een kopie van een recent rekeningafschrift of bankpas.

zonder een kopie van uw legitimatiebewijs kan de uitbetaling van de compensatie niet plaatsvinden.

moet ik nu toch, onder strijdige wetgeving gedwongen, een kopie opsturen? kunnen zij op grond van hun stellingname mij op deze wijze de mij toekomende compensatie weigeren? kunt mi adviseren hoe nu verder te handelen?