Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
roger1979 - 28-04-2015 14:57:44
Garantie & Verzekeringen

unigarant stuurt direct incassobureau

Hallo,

door de drukte van een verhuizing, ben ik vergeten een adreswijziging door te geven bij unigarant. men heeft een factuur naar het oude adres gestuurd, welke ik dus nooit ontvangen heb. nu heeft men de betaling uitbesteed aan een incassobureau. dit incassobureau neemt dezelfde dag via mail met mij contact op, of ik even het openstaande bedrag wil betalen.

mijn vragen zijn als volgt:
- is een bedrijf niet verplicht om zelf ook via e-mail contact op te nemen, want mijn e-mailadres was bij unigarant bekend.
- het incassobureau brengt ook nog wettelijke incassokosten in rekening van 48,40, waar volgens mij het minium bedrag van 40,-- aangehouden moet worden omdat de hoofdsom 90 euro is. is dit correct.

ik snap dat ik zelf niet correct ben geweest door mijn verhuizing niet door te geven, maar het was klantvriendelijker geweest als men mij ook via mail benaderd had.

alvast bedankt voor jullie reactie.