Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ke
kerstdag - 30-04-2015 17:17:51
Garantie & Verzekeringen

Kleding kopen in AWBZ instelling.

Beste lezers.
mijn zus zit in een awbz instelling. nu krijg ik een brief waarin men stelt dat er geen kleding meer gekocht gaat worden en dat de ouders of familie hiervoor moeten zorgen. ook de aankopen van cadeaus voor vader of moeder dag zal niet meer gedaan worden. men stelt hierdoor meer tijd te hebben voor de bewoners en dat dit niet in het awbz pakket zit. overigens kost het de instelling heel veel verloren tijd aan correspondentie welke ze beter kunnen besteden aan zorg. bij navraag bij het zorginstituut nederland, blijkt dit helemaal niet waar te zijn. men mag het vragen maar niet afdwingen. en de aankoop van een cadeau voor pappa of mamma is een heel kleine ingreep. een winkeltje van zuidwester zit om de hoek. bovendien steun je de activiteit hiermee want kopers zijn welkom en geven bovendien een bijdrage de activiteiten staande te houden.
indien een bewoner niet bij machte is dit niet zelf te doen, is het dan geen hulpvraag? een hulpvraag omdat ze zelf niet beter weten of kunnen?
graag uw reactie en alvast bedankt.