Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hedde - 06-05-2015 17:25:23
Geldzaken & Recht

Nalatigheid schuld hulpverlening

Een paar jaar geleden kwam ik door een opgebouwde schuld bij de schuld hulpverlening (shv) terecht. ik heb toen op verzoek al het papierwerk met schuldeisers aangeleverd en ze duidelijk op de hoogte gebracht van de situatie, er stond al een ontruiming gepland mocht er niks worden ondernomen. toen alles aangeleverd was kwam de shv met een plan wat ik moest ondertekenen. daarin stond vermeld dat zei nu verantwoordelijk waren voor mijn financien en dat ze contact zouden zoeken met alle schuldeisers om een betalingsregeling te treffen.

ik blij, maar tot mijn schrik staat er een paar maanden later een deurwaarder voor me deur die me doodleuk verteld dat ik de volgende dag ontruimd ga worden. ik volkomen verrast en in paniek getracht de shv te bereiken maar er was helaas niemand die me te woord kon staan. ook nadat ik de situatie had uitgelegd bleef de deurwaarder standvastig. godzijdank sprongen me ouders me bij en hebben ze per direct een totaal bedrag van meer dan 4.000 euro overgemaakt zodat ik in me woning kon blijven.

toen ik dit later bij de shv (gemeente haarlem) neerlegde (ik heb officieele klacht ingediend) beweerde ze dat de schuld niet bij hun lag, terwijl ze op de hoogte waren van de situatie en ze getekend hebben om mijn financien te behartigen, wat ze dus niet goed gedaan hebben. mijn ouders zijn helemaal niet rijk en zijn hierdoor bv niet op vakantie geweest en ook een geplande aanschaf van een auto kon niet doorgaan.
komen mijn ouders in aanmerking voor een schadevergoeding, en welke stappen moeten we dan ondernemen?