Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wg
wgrp - 09-05-2015 12:51:44
Geldzaken & Recht

Gemeente en privacy

In deze tijd vieren we onze vrijheid en terecht. vrijheid van meningsuiting en recht op privacy zijn belangrijke grondvesten van onze democratie en onze samenleving. terecht maken we ons zorgen om onze privacy op internet.
wat we ons echter niet realiseren is dat het gevaar voor aantasting van onze privacy veel dichter bij huis schuilt .
welke nederlander is zich bewust van het feit dat elke toezichthouder van welke gemeente dan ook zo maar kan binnenvallen in je woning.
een aanleiding is hiervoor niet nodig. formeel juridisch mag dit gewoon en je bent verplicht medewerking te verlenen. zo niet, dan krijgen ze een volmacht van de burgemeester en kunnen ze met hulp van de politie binnenvallen.
wij wisten dit ook niet, maar de gemeente oisterwijk was zo vriendelijk om ons dit duidelijk te maken.
aanleiding was het bezoek van een ambtenaar die nadien maar besloot onderzoek te doen.
waarnaar wilt u weten? wij ook: eerst ging het om geconstateerde woningsplitsing, bleek later een foutje. dan maar over een tuinkamer of nee doe toch maar een keuken en uiteindelijk maar weer woningsplitsing.
uiteraard hebben we medewerking geweigerd en we zijn nu in afwachting van een inval met politie.
wees dus gewaarschuwd: je bent minder vrij dan je denkt in je gemeente, en dit geldt zeker voor inwoners van onze parel in het groen,oisterwijk.
wordt vervolgd ....