Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ce
ceesrijken - 14-05-2015 12:50:12
Elektronica & TV

Is dit juiste aftersales-service van Garmin Nederland?

Mijn buurman heeft in 2010 een garmin nuvi 300 aangeschaft en zich tevens op levenslange updates voor europese kaarten geabonneerd.

dit abonnement (a € 120,=) garandeert dat hij zijn garmin navigatiesysteem altijd gratis van de laatste kaarten kan voorzien.

toen mijn buurman begin 2015 de nieuwste kaarten wilden downloaden, kreeg hij de melding dat zijn garmin niet genoeg diskruimte had om dat te doen. hij verving daarom zijn 2gb sd-card door een 8gb-variant.

echter, de foutmelding bleef en na heel veel online speurwerk bleek dat de garmin nuvi 300 geen kaarten groter dan 2gb ondersteunt. sinds 2014 is de digitale kaart van europa zo gegroeid dat deze de 2gb ruim overschrijdt.

hij heeft daarom contact gezocht met garmin.

zij raadden aan om een kleiner deel van europa te installeren, maar daar gaat mijn buurman logischerwijs niet mee akkoord. hij heeft tenslotte betaald voor heel europa en die kaart wil hij derhalve dan ook gebruiken.

als je een wasmachine koopt, wordt er toch ook niet bij gezegd dat je er geen sokken mee mag wassen?

mijn buurman kan de combinatie nuvi300 met lifetime abonnement niet meer gebruiken zoals garmin ooit bedoeld heeft, terwijl de nuvi300 het nog prima doet.

ik zou het persoonlijk een mooi gebaar vinden als garmin het abonnement restitueert of korting geeft op de aanschaf van een nieuwer model van de garmin nuvi.

garmin nederland wil dat niet doen, omdat het abonnement al in 2010 is aangeschaft en dat is te lang geleden.

hoezo kan een “lifetime“-abonnement te lang geleden zijn aangeschaft? het is toch levenslang geldig???