Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lu

ongelijke afhandeling autoschade

Beste kassa,

ik heb onlangs een aanrijding gehad met een andere auto. gelukkig was niemand gewond maar wel veel blikschade. wij hebben beide schadefomulieren ingevuld en de zaak aan de verzekering gelaten. de wederpartij is all-risk verzekert bij allianz, ik alleen wa via independer.

wij reden allebei achteruit (ik uit aan het uit parkeren, hij aan het inparkeren) tegenelkaar aan op een gesloten parkeerterrein. nu kreeg ik van mijn verzekering het bericht dat ik voor 50% van de schade van de wederpartij aansprakelijk ben o.b.v. de ovs 6 regeling. echter aangezien ik zelf slechts wa verzekert ben moet ik bij allianz de 50% van mijn schade verhalen. vol vertrouwen heb ik contact opgenomen met allianz in de veronderstelling dat de situatie duidelijk is en er ook al een afspraak tussen verzekeraars voor een gedeelde schadevergoeding is gemaakt. nu zegt allianz dat de afspraak met mijn verzekering niets te maken heeft met mijn aanspraak op de wederpartij. zij is voorts van mening dat de schuld bij mij ligt en wil niet uitbetalen. hoe kan dit? dat er onderling wel 50/50 wordt afgerekend en ik met advocaten in de weer moet om mijn gelijk te halen. ik heb zeer sterk het vermoeden dat de verzekeraar hoopt dat ik opgeef. ik vind dit echt een belachelijke gang van zaken. graag uw hulp en reactie.